Je huis op de fiets: mijn bikepacking-paklijst

geplaatst door Nathalie Hoogeveen op 8 oktober 2021 om 12:59

“Hebben jullie dit écht allemaal meegenomen op die fietsen?”, zei de buurvrouw op de camping verbaasd toen ze al onze kampeerspullen en kleding uitgespreid op de grond zag liggen. Haha! Ben je benieuwd wat dat allemaal voor spullen zijn? Hierbij krijg je mijn bikepacking-paklijst cadeau.

paklijst bikepacken

Deze zomer sleepte ik samen met mijn vriend alle spullen die we nodig hadden om te fietsen, slapen en eten mee, van Maastricht naar de Vogezen.

Soms vervloekte ik mijn volgepakte fiets, vooral wanneer ik weer eens een steil weggetje van meer dan 15% naar een ingeslapen Luxemburgs dorpje omhoog moest met al die extra kilo’s. Maar het gevoel dat het geeft wanneer je beseft dat je je ‘huisje’ bij je hebt terwijl je door de Franse heuvels rijdt, is het helemaal waard. Vrijheid!

Mijn bikepacking-paklijst

Na een aantal trips weet ik inmiddels wat ik mee moet en kan nemen: zo weinig mogelijk.

Ik zet het hieronder allemaal op een rij. Omdat ik hoop dat jij dit ook gaat doen, want het is geweldig.

Ik rijd zelf op een Cannondale Topstone met een grote zadeltas van Ortlieb (16,5 liter), een stuurtas van Restrap met extra tasje erbovenop geklikt, een foodpouch van Apidura en een bovenbuistasje van Apidura. Mijn vriend heeft ongeveer dezelfde setup. Hij heeft de tent op zijn fiets, ik de kook- en toiletspullen.

paklijst bikepacken

Dit gaat allemaal mee:

Kampeerspullen

Tent (MSR Hubba Hubba NX, tweepersoons)
Luchtbed (Therm-a-rest NeoAir Xlite)
Slaapzak (Therm-a-rest Questar)
Opblaaskussentje (Exped ultra pillow)

Kookspullen

Koekenpan
Steelpan
Gasflesje + opzetstuk
Bord/snijplank
Windschermpje
Koffiefilter
Bestek
Opinel-mesje
Koffiemok
Theedoek
Zout
Olijfolie
Afwasmiddel
Schuurspons

Kleding

Fietsbroek
Fietsshirt (2x)
Ondershirt
Fietssokken (2x)
Regenjasje
Korte broek
Lange broek
T-shirt
Fleece-trui
Donsjas
Hoedje
Wandelsokken
Ondergoed
Sportschoenen

Overig

Wahoo
Voile-straps
Powerbank
Hartslagmeter
Opladers
E-reader
Shampoo
Tandenborstel + tandpasta
Gezichtscrème
Haarborstel
Zonnebrand
Kettingwax
Reservebandje (2x)
Multitool
Pomp
Bandenlichters
Opvouwbaar rugtasje
Bidon (2x)

paklijst bikepacken

Zo. Best veel hé! Zeker als je net begint of alleen wil uitproberen hoe het is, kan het een flinke investering zijn om alles meteen te kopen. Je kunt altijd kijken of je iets van iemand kunt lenen of huren, natuurlijk.

En laat je vooral niet tegenhouden door de lange lijst; als je eenmaal een keer met je huis in de rondte hebt gefietst, wil je waarschijnlijk niet meer anders. Ik in ieder geval niet.

Alle linkjes naar de boeken op deze pagina zijn affiliate-links. Dat betekent dat je mij kunt helpen!
Hoe? Als je op een van deze slimme links klikt kom je op bol.com. Als je daar dan een aankoop doet, krijg ik een klein percentage (3 tot 8%) van het aankoopbedrag op mijn rekening. Dit werkt dus ook als je niet een van mijn boekentips opvolgt, maar bijvoorbeeld een nieuwe stofzuiger koopt. Het kost jou helemaal niks extra’s, maar je helpt zo wel mijn blog in de lucht te houden. Dankjewel!

hongerklop.cc . Alle rechten voorbehouden.